Followers

Wednesday, April 21, 2010

WAKTU SESUAI M'STUDYKAN DIRI..

Salam n Slmt pg sume..haihh,bgun awal pg hari nie dgn smgt utk study (t'utamanya subjek sintaksis la..adoiii,subjek killer kot utk sem nie..huhh) tp nape ye tetiba je rase malas pulak..time nak stdy nie la rase lapar, ngntuk n kdg2 time tu jgk la rase nak buat keje len..huhuh..igt robot ke..~(o,o)

Org kate stdy pg2 nie t'utamanya lps subuh nie ok sbb ape2 yg kite baca sbnrnya mudah masuk n mmg betul pun sebab suasana lepas subuh nie lain, tenang & sunyi je, kire fokus tu kat buku je la..emm, iye ke eda??hahaha..tp ape2 pun t'pulang pd setiap individu tu sebenarnya..ada yg suke stdy tgh2 mlm sampai lewat pg (mcm org yg sedang menaip entry nie la..hohoho), ade yg suke stdy ptg2 & x kurang jgk yg stdy ikut mood maknanya kalu rase nak stdy baru stdy..emm,bahaya tu kalu ade mood mcm tu..hehehe..



Tapi, terpulanglah pada setiap org la kan, ikut keselesaan masing2 sbb setiap individu tu kan b'beza..ape yg penting matlamat kite masa kite stdy tu t'capai & stdy biarlah ikut kemampuan kite..jgn pk nak cepat je abis baca tapi ape pun x dapat kan..org kate KUALITI tu lebih penting drpd KUANTITI (sumenye yg 'org kate', bile masenye yg eda kate ntah..hahahah)


Cukup la dulu utk entry kali nie, nak pegi bancuh air milo lagi segelas..MyEm0.Com

Hope buleh hilangkan ngantuknye nie walaupun milo nie sebenarnya lg mengantukkan..emmm, nak minum nescafe @ kopi x buleh (ada pokcik marah..huhuhu)..okay la, daaa & slmt m'stdykan diri ye kwn2..(~_-)


MyEm0.Com


7 comments:

ATikah Mustapa said...

eda kata...kalau rasa malas nak study...pegi selam kepala dalam baldi 5 jam..hehehhehe

emy_eyta said...

tabiat malas study ni memang susah nk kikis...rasa macam xder ubat yg mujarab...(^_^)

~LaDaYaNa~ said...

tikah koya: tips tu aku oyak sesuai utk mung jah...hahah..:p

emy_eyta: yupp,betul3(ayat upin)..hehehe..:p

hiro said...

btulll3..hii

~LaDaYaNa~ said...

hiro: xda yg x betul melainkan yg betul2 blaka..hehehe~~

hiro said...

tp xstdy pun..hiii

~LaDaYaNa~ said...

haippp, stdy sokmo kottttt...tipu2..hahah..:p