Followers

Thursday, October 28, 2010

bantuan plisss..!!

.::SALAM::.

Kalu tengok jam sekarang nie hampir pukul dua setengah..

Dah lewat kot...

Tapi still x leh tido lagi..

Ada tanggungjawab len yang perlu dilangsaikan terlebih dulu..huhhh~
nak kena berjaga malam nie..


Bermula malam nie sy kena study add kursus yang akan diambil semester depan..

Tapi sangat2 tension okeh bila portal yang sepatutnya sy masuk utk daftar kursus x bleh masuk langsung..

"This webpage is not available"
ayat nie la yg selalu diulang2..huhh..tension je rasa..

takat nie je la kalu boleh masuk pun..sangat2 kesian bukan??..=(

Start daripada pukul 10 lebih kot sy cuba masuk portal nie, tp gagal, gagal & gagal lagi..

Mata dah ngantuk + tangan pun dah penat kot sebab x sudah2 duk m'refresh page tersebut..
sekarang nie pun sambil2 taip entry nie, sy duk m'refresh apa2 yg patut..huhu..

Rasa macam nak menyerah kalah pulak bila nak dekat 5 jam buat benda yg sama..

Tapi, paling tak tahan bila tengok gelagat kawan2 yg cuba untuk psiko kawan2 yg lain..hahaha~~

Siap ada yg cakap...

"Alhamdulillah, aku dah add sume, leh tido dgn aman"..

"Nasib baik aku dapat add sebelum system down"..

hahahaha...lawak la diorang sume nie..huhu..
hampir2 terpedaya...=))

Padahal hampeh je sistem nye sebab awal2 lagi memang x boleh masuk walaupun line internet sangat2 laju..

Haihh, mcm mana la nie, kalu x tunggu n terus je tido nanti esok problem pulak kalu sume group dah di add terutamanya untuk subjek minor..

Tapi nak berjaga pun mata mcm dah layu je nie..


Kepala pun dah ting tong je rasa..


Uwaaa, sape leh bantu..

Minum incek nes pun x jalan jgk nie..

Kot ade yang nak bg senaman supaya mata leh segar bugar kembali..hihii~

senaman gaya ninja turtle..huhuu~~

Sangat2 tak berdaya dah nie..mahu mengalah je..

Dah kali ke berapa refresh page yg same pun x tahu la..huhuuu~

Tension sungguh..!!!

Oklah, nak sambung refresh balik..=__=

.::WASSALAM::.

Wednesday, October 27, 2010

Moga semangat kamu kuat..!!


.::SALAM::.

Rasa pilu tiba2 pagi nie..tersentak dan terkedu seketika perasaan nie bila dimaklumkan bahawa ayah kepada salah seorang rakan sy telah kembali ke Rahmatullah malam tadi..

Innalillah hi wainnailaihirojiun~~

Yupp, sy turut merasai kesedihan itu apatah lagi bg mereka yg menanggungnya..

Orang kata, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya..
Ya Allah, moga mereka sume tabah...amin~

Perginya insan yang selama ini menjadi pelindung kepada ahli keluarga yg lain..

Perginya seorang ketua keluarga yang sangat2 dihormati oleh ahli keluarga yang lain..

Mahani...moga kamu sekeluarga kuat menerima ujian sebesar ini daripada-Nya..

Tabahkan hati & kuatkan semangat..

Dengan hujan yang turun renyai2 seakan2 turut menangisi pemergian seorang insan yang bergelar "suami, ayah, datuk"...

Moga tempatmu bersama para solihin..
Moga JANNAH yg abadi menjadi tempat persinggahanmu nanti...AMIN~~


Al-Fatihah buat Allahyarham..

.::WASSALAM::.

**saat nie, sy terasa ingin balik umah..nak peluk cium mak ayah..
terus je tepon mak tadi sbb sy tau kebelakangan nie sy jarang dpt b'ckp ngn mak ayah sebab bz..
kadang2 x ingat nak tepon langsung..tapi mereka selalu di hati & dlm ingatan..

Tuesday, October 26, 2010

busuk hati..!!


.::SALAM::.

.::Dengki::Iri Hati::Cemburu::Jeles::.

Perlu ke kita berperasaan sebegitu??
**kadang2 perlu, tapi x payah la sampai nak membuta tuli pulak dengki kat orang..
hishh,nie yg nak emo tetiba nie..huhu..sabar2..(^^,)



*gambar kat atas nie hanyalah hiasan semata2..
xda kena mengena dengan manusia pun..=)

Kadang2 kenapa kita nie perlu punya sifat busuk hati dgn kelebihan yg ada pada orang lain ye..
*kalu dah dengki tu sampai ke tahap nak m'jatuhkan semangat org lain, x ke namanye "busuk hati"??

Kalau setakat dengki+iri hati yang positif x mengapa nie sampai nak menjatuhkan orang lain..

Benci la orang yg perangai mcm nie..huhh~
*emo sekali lagi..

kalu rasa diri tu boleh wat yg lebih baik, buat je la..
Tak perlulah nak mengutuk orang x tentu pasal..

Tak tau pucuk pangkal tiba2 nak mengata itu & ini..
haihhh,sabarlah hati~~

Lagi parah kalu sesama bangsa pun nak dengki m'dengki..

Kalu x suka, just suarakan la rasa hati tu kat tempat yg sebetulnya..

Tak paham betul la mentaliti diorang nie...

Sekian~~

.::WASSALAM::.

**tadi terbaca kat 1 blog nie, suka suki je mengutuk rekod yg dicipta pasal bacaan puisi tempoh hari..huhh..manusia2..macam2 perangai..=______=

Monday, October 25, 2010

Tahniah Semua!!!


.::SALAM::.

Tetiba petang nie lepas balik kelas, mood nak m'update cite kat PNM datang..huhu~~

Maka, haruslah saat entry nie ditulis sy berada depan lappy..hihi~~

Yupp, Satu Malaysia Sejuta Puisi..sangat2 seronok bila dapat menyumbangkan tenaga utk sama2 menjayakan program sebesar ini..puas hati walaupun letih ya amat..

Pelbagai kenangan manis tercipta..yupp,sejuta kenangan manis juga sebenarnya..
*walaupun ada jgk yg x berapa nak manis..anggap je la masam2 manis..heheee~~

Suka tengok kawan2 yg eksaited hari nie sebab muka keluar paper..haha~~

Masing2 nak beli paper sebab nak framekan kat rumah..
*betul x cik ekien??..kikikiki~~

Sy pasti sume orang terutamanya AJK2 penat sebab ada yg x cukup tido & paling kesian ada yg x tido langsung..

Sangat2 komited okeh dgn tugas masing2..maka berbaloi2lah bila muka tu dapat keluar paperkan..hehee~~

Tahniah semua...!!!

Berjaya juga kita menamatkan program nie walaupun macam2 perkara yg x diingini berlaku terutamanya masa petang sabtu tu kan..tiba2 hujan+angin kuat sampai nak roboh pentas tempat baca puisi tapi kita still dapat meneruskan bacaan kita tanpa henti kan..

Kita semua memang TERBAIKLAH!!!...(^^,)

Jadinya sekarang, malaslah kan nak cite banyak2..lets pic talk okessss..heheee~

Barisan AJK Makanan..Fawiz teruja jd AJK Makanan sbb dpt mkn dulu & dia sorg je kumbang okeh..hehee~


kami yg menurut perintah..hihi~


penjaga makanan yg setia..kuikuikui..berpuisi sambil menjaga makanan..=p

Antara pembaca2 puisi yg terlibat..

.
.
.




Budak sekolah pun dtg jugak baca puisi..sporting abes..=))


Antara VVIP yg hadir...


paling ditunggu2...akhirnya..
Tahniah semua!!


x sudi nak pandang kamera sebab masa nie mata sangat santekss..huhu~~


tepon YB ke apa??
hihi~~

Penat tapi sgt2 enjoy..huhu~~

.::WASSALAM::.

*x paham bila ada yg nak marah2+tarik muka bagai sebab penat..sume orang penat kot..hisshh..
betullah org kata, perangai sebenar seseorang tu hanya akan terlihat pada waktu2 dia sgt letih+tertekan+penat..ada benarnya...renung2lah...=)

Fight 4 Monday Bluesss!!!


.::SALAM::.

Alhamdulillah, masih bernafas lagi di bumi-Mu Tuhan..syukur ya Allah..

Tapi, mcm biasa la...asal masuk je hari isnin mesti mood malas tu secara automatiknya datang..

Haihhh, x suka betul sebab sume keje nanti terasa malas nak dbuat & rasa nak bersenang2 je atas katil tu..hihi~~

Kalu xda kelas lagi la best..penat pergi program hari jumaat lepas sampai semalam x abes lagi...

Terasa penyakit 'M' sekarang nie menjadi2 pulak..huhu...

Yupp, M.A.L.A.S~~

Sangat2 pasti yg ramai orang kat luar sana pun akan rasa malas,bosan, & x best bila tiba je hari isnin...

Monday Bluessss orang kata..huhu~~



Kesian hari isnin, 'dia' sungguh x bersalah okesss..hihi~~

Makanya, kita2 nie x boleh layan sangat the-most-hate-monday-blues nie, sebab kalu dilayan nanti sume keje x jalan okeh...

Nanti banyak pulak kerja yg pending..huhu~~

Apa2 pun, just hadapi isnin nie dengan senyuman je..heheee~


Hidup perlu diteruskan...=p

.::WASSALAM::.

*Ingat nak update cite pasal kat PNM, tapi nanti2 la dulu...monday blues kan, haruslah malas..hihi..
tapi sgt2 suka minggu nie sebab dah minggu terakhir kuliah...yeayyy!!
bertambah2 bestnya sebab hujung minggu nie dapat layan final Piala Malaysia kat umah..=p


Friday, October 22, 2010

Moga mendapat berkat drpd Allah~


.::SALAM::.

Bermula hari nie, 22 Oktober 2010 sehingga 24 Oktober 2010 sy akan berkampung di Perpustakaan Negara Malaysia (PNM)...

Moga program "1 Malaysia, Sejuta Puisi" yg bakal berlangsung lewat mlm nanti akan mendapat keberkatan Allah S.W.T...


AMIN~~

**sape2 yg duduk area2 KL tu jemputlah bertandang ke PNM ye..boleh sama2 memeriahkan program tersebut nanti..

.::WASSALAM::.

Thursday, October 21, 2010

Baek Doktor!!!


.::SALAM::.

Bangun pagi td terasa sungguh tenang + damai...

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan oleh-Nya utk bernafas di muka bumi ini..syukur...

Baru je balik dari klinik tadi...

Pegi klinik check tekanan darah + dada sebab akhir2 nie terasa payah pulak nak bernafas terutamanya time nak tido...

Memang tiap2 malam susah nak boleh tido, berpusing2 kiri ke kanan dulu baru boleh tido..huhu..

Pegi tadi dlm pukul 9 pagi..sampai je klinik nasib baik x ramai org lagi..cuma ada la dlm 3,4 org pesakit je yg sedang menunggu giliran dipanggil masuk ke bilik doktor...

Tapi pelik jugak..pesakit x ramai pun still kena menunggu lama..haihhh, nak kena menunggu nie yg agak malas nie..dah la ada kelas pukul 11pagi..memang pegi klinik tadi dah siap2 bawak beg kuliah sebab igtnya nak terus pegi kelas je lepas balik dari klinik..tapi, bila dah lama dekat klinik + nak kena singgah kedai beli barang, memang rasa x sempat la nak pegi kelas pukul 11 tu..terus je matikan niat nak pegi kelas..huhu..xpa, dah bg tau mak tadi terpaksa ponteng kelas..hihi~~

Bila doktor panggil masuk bilik dia terus je dia tanya sakit apa..haruslah sy cakap x tau sebab memang sy x tau sy sakit apa kot..hihi..sy just terangkan kat dia je la apa yg sy rasa akhir2 nie..

Then, doktor tu pun check tekanan darah + dada utk tau denyutan nafas..doktor bg tau tekanan darah ok cuma nafas je la..kadang2 perlahan & kadang2 laju..yg laju tu mestila sebab sy gerun+takut nak jumpa doktor tadi..haha..belum hilang gemuruh..kiki...

Doktor tu cakap sy nie selalu mkn x ikut jadul + suka skip waktu makan..susah nafas time malam2 tu ada kaitan dgn gastrik jugak sebab asid akan naik ke peparu kita & sebab tu la kadang2 sy akan rasa x cukup nafas je..siap pesan makan kena ikut time..pagi, tengah hari, petang, malam sume kena cukup...

Baek la doktor..!!sy akan ikut..tapi pagi2 memang sy jarang amik sarapan sebab x berapa nak lalu..doktor tu cakap kena makan jugak sebab sarapan paling penting..sy just angguk je la..huhu..
doktor bagi 3 jenis ubat suruh makan..ubat sakit makan time perlu je..huhh..

Nak makan ubat tu yg malas..mula2 je kot rajin..=)

Kan best kalu ubat tu sesedap......

.
.
.
.
.



yupp..I.L.O.V.E.I.C.E.C.R.E.A.M~~

Sebab sy nie pesakit yg baik, makanya sy akan cuba ikut ye ckp doktor..hehee~~

.::WASSALAM::.

Wednesday, October 20, 2010

It So Easy To Fall in L.O.V.E~~


.::SALAM::.

Yupp..

It so easy to fall in love...

But...

Hard to find someone who will catch me LIKE YOU...

Take a walk inside your mind...

Tell me how it feel to be...
.
.
.
.
.
.

The one who turn a knife inside of me...

Take a look and you will find...

There's nothing there, I SWEAR...

I'm telling you cause...

There is YOU in MY SOUL~~


**bila kamu memberi, sy akan sudi menerima..=)

.::WASSALAM::.

Monday, October 18, 2010

Kejohanan Futsal Tertutup BM~~


.::SALAM::.

Ahad lalu iaitu 17 Oktober 2010, Persatuan Bahasa Melayu telah menganjurkan kejohanan futsal..

Kejohanan nie berlangsung di gelanggang Kolej Ungku Omar (KUO)..

1st time okeh main futsal, langsung x pernah main pun sebelum nie & sebelum p'lawanan x ada training langsung okeh sebab sy & kawan2 just main utk suka2 sahaja..hihi..

Yupp,suka2 main sampai langsung x wat stretching & akibatnya bangun tido abes sakit seluruh badan nie terutamanya bahagian kaki..huhhh..rasakan~~

Walaupun x pernah main+x reti pun main tp sangat2 best..enjoy je rasa..penat tapi sangat2 best..

Kitorang semua memang x pandai main tapi kitorang belasah je main ikut kepala sendiri..haha..

malaslah kan nak cite banyak2...lets pics talk~~



nie dia team R.A.T.U~~
nama team tu x leh bla okeh..hiksss...


haha..mana ntah bola pun x tahu la..serbu~~


gaya pemain profesional oleh cikgu atikah okes..hihi..


time petang..datang sebab nak amik hadiah+tgk budak laki main..
& berposing..heheee~


ye,posing tu penting okeh..hehe..
kata R.A.T.U kan, haruslah b'posing 24jam..hihi..


sekali lagi...=p


and the last but not least~~


R.A.T.U
naib johan..


.::R.A.T.U & S.E.R.O.J.A ::.
seroja??dah macam nama team perempuan je..kikikiki..=))

itu sahaja~~

.::WASSALAM::.


1Malaysia Sejuta Puisi...


.::SALAM::.

Isnin??..mood tersangatlah malas bila tiba je hari nie..huksss..

Al-maklumlah, 2,3 hari cuti tanpa kuliah haruslah bermalas-malasan bila tiba hari isnin nie..hee~~

Weekend nie x bleh b'senang lenang sebab ada program yg akan berlangsung di Perpustakaan Negara Malaysia (PNM)..

.
.
.
.
.



Selaku AJK & peserta utk program nie, makanya sy perlu menghadirkan diri..WAJIB~~

Harapan...Moga segalanya dapat berjalan dengan lancar..AMIN~~

**takut pulak sebab nak kena baca pelbagai genre puisi..huhu..=p
**sesiapa yg nak datang, sangat2 dialu2kan ye..jemput la beramai2..dtg nak baca puisi pun lg digalakkan..=)

.::WASSALAM::.

Saturday, October 16, 2010

tidur berteman lampu~~


.::SALAM::.

Uwaaa..malam nie mesti tido x lena punya..huhu..roomate x ada, dia pergi KL..sy kena tido sorang2..sy nie dah la jenis penakut pemberani orangnya..huhu..




Malam nie haruslah tido sy bertemankan lampu..hihi..sy bukanlah takut, cuma x berani je..sebenarnya x biasa tido dalam cerah, tapi kali nie kena paksa rela jugaklah..roomate sy hari ahad baru balik..dua malam kot kena tido dalam cerah..sgt2 x selesa..=(


Nie pun belum rasa nak tido lagi walaupun mata nie dah terasa ngantuk+badan yg terasa penat sebab abeskan keje menaip puisi 1 Malaysia untuk program di Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) minggu depan..siyessss la, sgt2 penat tapi dalam kepenatan tu tetap ada keseronokannya..dapat mengutip sebanyak2nya pengalaman berharga..

Hai lah mata, silalah tido dengan aman..SLEEPING BEAUTY PLiSSSS..(^__^)




zzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZ~~

.::WASSALAM::.

**Lately, ''kesusahpayahan'' nak tido makin menjadi2 pulak..kadang2 bila t'jaga, kaki nie terasa kebas+kejang..haisshhh, nape perlu macam nie..(◡‿◡✿)

Friday, October 15, 2010

mampukah harapan semua dipenuhi??


.::SALAM::.

Sy kira hari ini merupakan hari yang ditunggu2 oleh semua rakyat Malaysia, di mana pada petang ini kira2 pukul 4 petang, Bajet 2011 akan dibentangkan oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak..

Mungkin ramai yg akan tertanya2 mampukah harapan dan impian semua rakyat x kira penjawat awam/swasta dan golongan pelajar tanpa mengira kaum & agama mampu dipenuhi ataupun tidak..

Bagi penjawat awam ataupun kakitangan kerajaan, sudah pastilah mereka menaruh harapan tinggi untuk kenaikan pangkat dan bonus tahunan..(part nie la yg selalunya ayah sy tunggu2..hihi)

Bagi kakitangan swasta, mereka mengharapka suara mereka didengar apabila mereka meminta supaya pelaksanaan gaji minimum ditetapkan oleh pihak kerajaan..

Semua pihak menaruh harapan supaya apa yang diimpikan akan tercapai apabila Bajet 2011 dibentangkan pada petang ini..

Sy kira harapan yang tinggi juga turut disandarkan oleh golongan pelajar terhadap kerajaan supaya akan ada lebih banyak biasiswa ataupun bantuan2 lain ditawarkan pihak kerajaan kpd mereka t'utamanya bagi tujuan pendidikan peringkat tinggi..

Melalui blognya iaitu 1 Malaysia, PM telah m'beri peluang kpd setiap rakyat menyumbangkan cadangan & pandangan mereka berkenaan bajet tersebut & sebahagian besar intipatinya merupakan cadangan orang ramai..semoga semua pihak akan mendapat manfaat daripada bajet yg akan dibentangkan pada petang ini & semuanya mampu menarik nafas lega...


**tertanya2, adakah belanjawan yg dibentangkan pada petang nie akan menurunkan harga minyak, gula & sbgnya??..hihi..kawalan ke atas harga barangan pengguna perlu ada..=))

.::WASSALAM::.

Thursday, October 14, 2010

senyum seindah suria...=))


.::SALAM::.

X ada entry yg istimewa pun utk dikongsi..hehee~~

Sekadar mahu menyatakan bahawa hari ini sy rasa begitu hepi..

oh tidak..

TERsangat hepi sebenarnya..=))

Terasa mahu terus senyum je sepanjang hari nie..hehe..


Mahu terus senyum sampai ke telinga...

Alhamdulillah...terima kasih ya Allah kerana menganugerahkan rasa ini...(◡‿◡✿)


p/s : selalulah ingat bahawa, apa2 pun jua masalah yg datang pada kita, Allah sentiasa ada utk memberi jalan keluarnya...insyaAllah..
perlu PERCAYA pd yang SATU...(◡‿◡✿)

.::WASSALAM::.