Followers

Thursday, October 21, 2010

Baek Doktor!!!


.::SALAM::.

Bangun pagi td terasa sungguh tenang + damai...

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan oleh-Nya utk bernafas di muka bumi ini..syukur...

Baru je balik dari klinik tadi...

Pegi klinik check tekanan darah + dada sebab akhir2 nie terasa payah pulak nak bernafas terutamanya time nak tido...

Memang tiap2 malam susah nak boleh tido, berpusing2 kiri ke kanan dulu baru boleh tido..huhu..

Pegi tadi dlm pukul 9 pagi..sampai je klinik nasib baik x ramai org lagi..cuma ada la dlm 3,4 org pesakit je yg sedang menunggu giliran dipanggil masuk ke bilik doktor...

Tapi pelik jugak..pesakit x ramai pun still kena menunggu lama..haihhh, nak kena menunggu nie yg agak malas nie..dah la ada kelas pukul 11pagi..memang pegi klinik tadi dah siap2 bawak beg kuliah sebab igtnya nak terus pegi kelas je lepas balik dari klinik..tapi, bila dah lama dekat klinik + nak kena singgah kedai beli barang, memang rasa x sempat la nak pegi kelas pukul 11 tu..terus je matikan niat nak pegi kelas..huhu..xpa, dah bg tau mak tadi terpaksa ponteng kelas..hihi~~

Bila doktor panggil masuk bilik dia terus je dia tanya sakit apa..haruslah sy cakap x tau sebab memang sy x tau sy sakit apa kot..hihi..sy just terangkan kat dia je la apa yg sy rasa akhir2 nie..

Then, doktor tu pun check tekanan darah + dada utk tau denyutan nafas..doktor bg tau tekanan darah ok cuma nafas je la..kadang2 perlahan & kadang2 laju..yg laju tu mestila sebab sy gerun+takut nak jumpa doktor tadi..haha..belum hilang gemuruh..kiki...

Doktor tu cakap sy nie selalu mkn x ikut jadul + suka skip waktu makan..susah nafas time malam2 tu ada kaitan dgn gastrik jugak sebab asid akan naik ke peparu kita & sebab tu la kadang2 sy akan rasa x cukup nafas je..siap pesan makan kena ikut time..pagi, tengah hari, petang, malam sume kena cukup...

Baek la doktor..!!sy akan ikut..tapi pagi2 memang sy jarang amik sarapan sebab x berapa nak lalu..doktor tu cakap kena makan jugak sebab sarapan paling penting..sy just angguk je la..huhu..
doktor bagi 3 jenis ubat suruh makan..ubat sakit makan time perlu je..huhh..

Nak makan ubat tu yg malas..mula2 je kot rajin..=)

Kan best kalu ubat tu sesedap......

.
.
.
.
.



yupp..I.L.O.V.E.I.C.E.C.R.E.A.M~~

Sebab sy nie pesakit yg baik, makanya sy akan cuba ikut ye ckp doktor..hehee~~

.::WASSALAM::.

5 comments:

Mama Farra dan Faris said...

salam ladyana..


smoga cepat sembuh yek..

mentari hati said...

dgo ckp doc 2 k.eda...jgn dgel2, cepat smbuh ye...<3

muke_buruk said...

ha tu la dah bebuih siap kuar darah2 lg org dah ckap.....x mau dengar......ni msti kes dktr tu ensem....tu yg nk dgr kate tu.....

Tomato Gurl's Life said...

jaga diri elok2 eda...
semoga cpt sembuh!

~LaDaYaNa~ said...

Mama Farra & Faris ::
thanks ye kak ida helida..=))

Mentari hati aka c.da ::
doc tu baek,makanya akk akn dgr ckp die..hihi..mekasih..=p

Pak incek ::
ye..ckp pkcik ade btulnye..=))

cik tom ::
thanks dear...=p