Followers

Sunday, February 20, 2011

Saat Rasa Itu Hadir~


.::SALAM::.

**tik-tok-tik-tok**

Sebulan sudah kamu kat sana kan..kadang2 saya langsung tak sedar+terasa pun betapa pantasnya masa tu berlalu..tapi, bila rasa rindu tu tiba2 je datang, saya sangat2 berharap yang pada saat ini kamu pun akan turut merasa perkara yang sama..macam apa yang tengah saya rasa sekarang nie kan..tak mampu untuk menidakkan rasa hati yang tiba2 hadir..+______+

Rasa rindu nie jugak telah membawa saya kepada kenangan2 lalu secara tiba2..Fuyyoo!!Ayat tak menahan weh..haha..rindu rasanya nak kembali ke zaman sekolah masa form 5 dulu sebab saya rasa masa tu la banyak kenangan terbaik & terindah dalam hidup saya telah tercipta..geli pulak aku baca ayat sendiri..haha

Teringat masa mula2 saya perasan kepelikkan sikap kamu yang macam lain daripada biasanya lain drpd masa form 4 sebenarnya, sbb masa form4 pun kita sekelas jugak..kamu suka sangat suruh kawan2 saya sampaikan salam kamu untuk saya kan masa tu..kadang2 tu, sampai 3,4 kali jugaklah saya nak kena jawab salam kamu dalam satu hari walaupun masa tu kita satu kelas je kot..dalam hati, saya cakap "dah kenapa mamat nie??senget ke??"..huhu..kiranya hari2 memang tak pernah miss la salam daripada kamu..Haip!!bukan salam tangan ye..tapi, saya just buat acuh tak acuh je la kan masa tu walaupun sebenarnya ada jugak sedikit rasa terusik..hihi..ye la, time tu kan sekolah lagi, tak percaya la cintan-cintun monyet nie kan..tambah2 nak SPM kot masa tu..^__^

Time tu, kita mana ada pakai handphone lagi kan..al-maklum la budak sekolah zaman kuno lagi, lain la macam budak2 sekolah zaman millennium sekarang nie..handphone canggih2 sume..jadi, kamu akan tepon saya guna tepon rumah je..itu pun jarang2 sangat..tapi, bila kamu tepon, rasanya saya banyak diam lagi kot daripada bercakap..huhu..budak sekolah lagi kan, haruslah malu..cakap pun "aku-kau-aku-aku"..bila lepas je cakap dalam tepon, sure la esok nak pegi sekolah malu2 kucing je time dalam kelas..buat2 macam tak ada apa2 pun yang berlaku..huhu..seronok bila diingat balik..dan paling saya tak boleh lupa bila satu malam tu kamu tepon saya dan cakap "aku admire kat kau"..dalam hati nak tergelak guling2, hepi sebab akhirnya kan..baru la nak cakap, kalu x sebelum nie banyak bagi hint je..tapi saya tak ada lah terima terus..saya just cakap "abes kau nak suruh aku cakap ape??"..haha, kejam punya ayat..=p

Yela, takkan nak bagi jawapan terus kot..exam pun tak lagi masa tu..jadi tunggu la lepas merdekanya SPM..nanti2 baru pk..emm, lepas tu sampailah sekarang kita tetap kekal kan??..Alhamdulillah..hope berpanjanganlah walaupun hubungan kita nie bolehlah dikatakan hubungan jarak jauh..apa2 pun yang penting jujur & percaya dalam hubungan masing2..kalu tak ada nie sume, memang susah la..dan pejam-celik-pejam-celik, dah 6 tahun kan??Moga Allah sentiasa memeliharanya sehingga ke destinasi yang pasti..AMIN~


Mashimaro dah dapat geng baru..hihi~
dapat masa main kat fun fair~

.::WASSALAM::.

6 comments:

mean.mean said...

tere giler bole dpt adiah kt funfair~

Nadia Mashuri said...

wah..
semoga berkekalan hingga akhirnya..
=)

~LaDaYaNa~ said...

mean.mean : ala x ada terer pun..main game budak2 bleh la..haha..awk pun cuba la main nnti..heheee~

~LaDaYaNa~ said...

nadia : Aminnn~

~LaDaYaNa~ said...
This comment has been removed by the author.
ATikah Mustapa said...

wa...terer2.moga anda kekal dengan pasangan anda...saya hanya mampu berdoa untuk kawan2 saya