Followers

Sunday, April 10, 2011

Daya ingatan semakin tumpul~


.::SALAM::.

Minggu depan, 16hb dah start final exam untuk 1st paper iaitu Semantik dan Pragmatik..dah start study pun untuk paper tu dua hari sebelum nie..tapi yang merisaukan hati nie bila apa yang saya baca saya rasa tak 'lekat' mana pun dalam kepala nie..bab 1 pun belum abis baca lagi..susah sangat rasanya nak faham apa yang saya dah baca..rasa fed up pulak bila asyik nak kena hadap tajuk yang sama tapi sampai ke sudah tak faham jugak..kalau faham pun, just 'lekat' untuk tempoh masa yang singkat je..misalnya kalau study malam2, lepas tu bila esok bukak tajuk yang sama dan cuba nak ingat balik apa yang dah dibaca semalam terus tak berapa nak ingat..Haishhh!!Banyak sangat makan semut agaknya..

Mungkin jugak sebab belum dekat lagi dengan hari peperiksaan jadi study pun main2 je..ehh!tapi minggu depan je kot..uhuhu..takkan nak kena tunggu ada pressure dulu baru nak study betul2..emm, jangan time tu dah terlewat & terkejar2 dah la..buat masa nie, kena study tajuk yang senang masuk dalam kepala nie dulu..tajuk2 yang agak susah tu, nanti2 je..mudah2an Allah permudahkanlah segala2nya dan berkati setiap ilmu yang diterima selama ini..AMIN~

.::WASSALAM::.

3 comments:

Nadia Mashuri said...

gud luck ya..
=)

Man Oo said...

gudluck eda! kalau dulu bace2 tak masuk aku pi jumpe ustaz mintak pelempang..lepas kena kompom bace masuk je..meh aku lempang ko..haha

FARISZ@AZ.Com said...

Amalkan makan kismis dan banykkan selawat insyaAllah dipermudahkan untuk kuat ingatan.Dan kurangkan makan makanan yang boleh mengurangkan daya ingatan seperti organ dalaman ayam.

Follow your blog.


FARISZ@AZ.Com

FARISZ@AZ.Com FanPage