Followers

Tuesday, April 12, 2011

Sentiasa percaya dengan HIKMAH yg dijanjikan Allah~


.::SALAM::.

Singgah sekejap jenguk2 blog kesayangan nie walaupun sedang m'busy'kan diri untuk study dan study..tapi, tak adalah study mana pun sebab saya nie bukan jenis atau kategori orang yang boleh tumpukan perhatian 100% dengan apa yang saya baca..banyak jugak main2nya time study nie..kejap2 kang jalan2 kat ruang tamu..kejap2 kang sembang2 dengan roomate..emm, macam tu la style saya study..lepas tu baru sambung study lagi..nie pun, kiranya break jap la..lepas nie sambung balik kalu mata nie tahan lagi..kalau tak, bangunlah awal2 pagi sambung..itupun kalau tersedar bunyi alarm kan..hihi~

Lately nie, banyak sebenarnya perkara yang mengganggu fikiran..orang kata dugaan nak exam la nie kan..tengah2 nak exam, macam2 pulak dugaan yang datang..tapi, Alhamdulillah..masih mampu bersyukur sebab saya anggap dugaan saya nie tak ada lah berat mana pun kalau nak dibandingkan dengan orang lain yang mungkin lebih berat dan besar dugaannya..jadi, saya masih dikira beruntung dan harus bersyukur sebenarnya..dua, tiga hari lepas perasaan tak berapa nak stabil..rasa macam down pulak bila fikirkan macam2 perkara nie..sampaikan nak study pun macam tak ada mood je..emm, terus saya mesej ayah bagi tahu kat dia yang saya tengah susah hati sebab baca buku tanpa faham apa2 pun yang saya baca dan ingatkan dia jugak yang saya start final exam sabtu nie..sempat jugak saya mintak kata2 semangat daripada ayah..dan semalam baru ayah balas mesej saya dengan kata2 yang cukup ringkas tapi mampu membuatkan semangat saya berkobar2..

"Bina kejayaan dengan segala kudrat yang diberi..ayah mak selalu ada"

Sungguh tersentuh hati!!Yupp, mak ayah selalu akan jadi inspirasi saya untuk terus saya kuatkan semangat belajar dan belajar sampai saya dapat apa yang saya nak..terima kasih MAK..terima kasih AYAH..hati rasa lebih tenang untuk study lepas tu..emm, percayalah yang setiap sesuatu masalah, dugaan dan ujian yang Allah turunkan kepada kita takkan sesekali DIA membiarkan kita keseorangan menghadapinya walaupun pada hakikatnya kita sendiri tak yakin yang kita mampu melaluinya..emm, sungguh hati saya saat nie rasa lebih tenang dan lapang..lebih lagi lapang bila dapat panggilan daripada dia yang sihat2 je..Alhamdulillah..segala2nya terkawal..tambah lagi senang hati bila dapat berita yang tak disangka2 daripadanya..dan yang pastinya, Allah itu Maha Mendengar segala2nya..Syukur~

.::WASSALAM::.

3 comments:

~DeaLin~ Luv!! said...

akak..
gud luck exam yg akn dtg ni..:)

Nadia Mashuri said...

bagus lah kalau semua nya dah ok..
=)

syairahmohdanuar said...

mak ayah memang yang terbaik dlm bagi motivasi kan :')