Followers

Saturday, March 19, 2011

Jadual hidup tunggang-langgang~


.::SALAM::.

Wawawawawa!!minggu dan saat2 bz belum abes lagi..agak tak sabar sebenarnya nak tunggu minggu depan nie, terutamanya tarikh 23hb Mac nanti..yup!!tarikh keramat itu..eh!!bukan tarikh keramat nak tunang or nikah okep..lagi pun mana sesuai buat tunang atau nikah hari rabu..janggal pulak nanti..hiksss..sebenarnya, minggu depan pada tarikh 23hb Mac tu akan diadakan pementasan drama..pementasan drama nie sebenarnya kira assignment untuk subjek minor saya iaitu Drama dan Amali Seni Lakon..

Saya berlakon??Owhh, tidak!!tak ada kelayakan dan bakat..jadinya saya hanya buat kerja belakang tabir je..huhu..jadi AJK Props je..kena fikirkan latar yang sesuai untuk drama, sediakan pakaian, sediakan segala peralatan dan macam2 lagi la..bukan untuk 1 drama je okep, tapi untuk 3 sekali..Aiiyyyoo!!..soooo hectic!!=D

Tapi sungguh saya enjoy buat kerja2 nie sume..tengok gelagat kawan2 yang pelbagai dan ada antara mereka yang saya rasa sangat kreatif bila tiba bab2 nak buat macam2 peralatan nie sume seperti keris, kopiah Jawa, destar dan banyaklah lagi..masing2 keluarkan idea sendiri..sangat seronok..cuma kadang2 biasalah, datang juga rasa tensionnya tu bila nak kena fikir barang yang belum dapat disediakan + pakaian yang tak tentu dapat lagi..al-maklumlah, barang pinjam...tapi, sentiasa kena positif la..macam yang ayah saya selalu cakap, hidup sebagai pelajar dah sememangnya macam tu, tension memanjang tapi kena pandai kawal la kan..atas diri masing2..kalu fikir susah, akan jadik susah la..fikir senang, dapat senang lah..=D

Cumanya...rasa macam bz sokmo jep..huhu..setiap malam mesti tak lekat dalam bilik..harus turun pegi discuss dengan setiap AJK...makan pun kadang2 tak tentu..ikut rasa je nak makan..balik umah lepas discuss kalu lapar siap boleh goreng nasik lagi..tak kesahlah time tu pukul 1 ke, 2 ke..janji rasa nak makan, harus masak..time bz buat kerja memang langsung tak ingat nak makan..makan jajan2 + biskut jep..tengah2 malam baru rasa nak makan nasik..huhu..tido pun sama..jarang2 dapat tido petang..malam pulak tido ikut rasa mata je..penat macam mana pun kalu banyak kerja takkan boleh nak tido..kenalah siapkan apa yang patut dulu..owh!!cepatlah minggu dan tarikh itu berlalu..tak sabar nak tarik nafas penuh kelegaan..huhu..tapi, ada jugak rasa takut sebenarnya nie..takut tak menjadi seperti yang dirancangkan..harap sume nya berjalan lancar je nanti..AMIN~~

**lately, susah pulak mata nie nak lelap..sebab dada nie terasa mcm agak susah nak bernafas..emm, kesan mandi malam ke??lepas balik discussion mesti bersihkan badan sebab rasa tak selesa kalu tak mandi..haihh!!kena cuba elakkan nie..BAHAYA!!T______T

.::WASSALAM::.

4 comments:

hafiz hafizol said...

owh... gudluck okeyh... heeeee~~~~~

~LaDaYaNa~ said...

maseh!=D

amira azhari said...

saya pulak 23 march mungkin result spm keluar ...so scary maa...btw gud
luck :)

~LaDaYaNa~ said...

thanks amira..u too, gud luck!=D